Uw leverancier van bijna alle soorten en merken gassen en diverse brandstoffen en diverse gasflessen en las producten.
Geen producten
Een belangrijk onderwerp. Al meer dan 30 jaar hebben wij ervaring met gasflessen, is gas gevaarlijk? Nee absoluut niet. Als je op de juiste manier met gasflessen om gaat. Het blijven namelijk gevaarlijke stoffen. Of er 1 gasfles in de auto vervoert wordt of tientallen op een terrein staan opgeslagen, in de basis is de omgang met iedere gasfles hetzelfde. In dit artikel behandelen wij de omgang/vervoer en de opslag van gasflessen. Dit laatste is uitgebreid vastgelegd in de PGS 15.
Als de temperatuur stijgt, gaat ook de temperatuur en daarmee de druk omhoog. Plaats de gasfles daarom rechtop.
Ook een lege gasfles altijd dichtdraaien, want leeg is nooit helemaal leeg. Een gasfles is pas leeg als deze is gereinigd. Er kunnen altijd dampen vrijkomen als de gasfles leeg is.
De cilinderkap is er ter bescherming van de kraan. Zit de cilinderkap niet op de fles dan is de kraan erg kwetsbaar. Als de gasfles ergens tegen aan stoot of omvalt is de bescherming weg en de kans op lekkage groot. In sommige gevallen ruik je deze lekkage altijd te laat, dit brengt zeer gevaarlijke situaties met zich mee. Vandaar dat wij de gasfles ook niet innemen zonder cilinderkap.
Als er dampen vrijkomen uit de fles is ventilatie noodzakelijk.
Iedereen kan indenken dat dit gevaar oplevert, anders zijn er legioen voorbeelden van explosies met gasflessen door roken en open vuur. Voornamelijk in voertuigen.
Simpelweg omdat je de druk verliest.
Wij zien het vaak, een uit de keur gekochte gasfles via marktplaats. Doordat de fles niet gekeurd is, weet je niet of de inhoud al roestig is, of de bodem putten bevat of de kraan een lekkage heeft etc. Naast het feit dat dit onveilige situatie met zich meebrengt, kan het een duur grapje worden. Laat flessen uit de keur altijd keuren. Keuringskosten bedragen € 42,50 excl. BTW en u weet zeker dat u weer een veilige gasfles heeft.
De flessen zijn niet voor autogas gemaakt, de kans dat de druk te hoog wordt in de fles is groot. Dit merkt u pas als het te laat is en de gasfles geëxplodeerd is. Daarnaast is er sinds 1 januari 2016 al de wetgeving dat gasflessen niet gevuld mogen worden bij de benzinepomp.
Dit is al een hele lijst, maar zijn nog veel meer veiligheidsmaatregelen te bedenken. Zoals de juiste slangen, die niet poreus zijn. In veel gevallen is het logisch nadenken. Nogmaals flessen vallen niet voor niks onder de categorie gevaarlijke stoffen. Ga er voorzichtig mee om en er niks aan de hand.
Wilt u advies over de opslag van uw gasflessen? Laat het ons weten, wij zijn bekend met de PGS15 wetgeving. Ook andere veiligheidsvragen kunt u bij ons kwijt.